tiistai 4. syyskuuta 2012

New chapter in my life

Heipsan,

Täältä kirjoittelee juuri High Schoolin aloittanut neitonen!
Aloitetaan kuitenkin ensiksi kertaamalla viime viikonlopun tapahtumia ja lopuksi saatte kuulla jotain juttuja mun ekasta koulupäivästä:)


PERJANTAINA me pakattiin auto ja lähettiin ajelemaan aikasin kohti Graylingiä, joka sijaitsee hieman ylempänä. Pysähdyttiin shoppailemassa Bay Cityssä pikaisesti jotain kouluvaatteita sun muita kouluun raahattavia kansioita, kyniä, vihkoja ja teroittimia. 3 kiireisen shoppailutunnin jälkeen pakkauduttiin taas autoon ja ajettiin 1,5 tuntia Graylingiin. Siinä ajellessamme pitkin hiekkaista mökkitietä tuijottelin vaan metsiä kunnes tajusin että hei en en ookkaan Suomessa menossa meidän omalle mökille, vaan oon Amerikassa. Ne metsät sielä Michiganin yläosassa näytti ihan Suomen metsiltä:D 





Mentiin sinne siis mökkeilemään viikonlopuksi kera kahden muun tuttavaperheen. Mökki on pitkän joen rannalla, joten maisemat oli kyllä niin kauniit. Vanhempi väki istuskeli iltaa laiturilla silläaikaa kun minä makaan siinä laiturilla ja ihailen vaan säkkipimeää taivasta ja tähtiä, ja sitä tunnetta että mua ei kierrä yksikään hyttynen vaikka on kesäyö<3


LAUANTAI aamuna noustiin kaikki aikasin ylös, heivattiin kanootit ja kajakit peräkärryyn ja ajettiin alas joenvartta etsien hyvää lähtöpaikkaa:) Ennen sitä kuitenkin puettiin jättimäiset kalasturhaalarisysteemit päälle ja lähettii seikkailemaan pitkin jokea:D 
Asteita oli jo 11 aikaan reippaat +29 astetta, että kuuma päivä joella tiedossa!


En kaatunu oikeesti vaikka siltä näyttää.. 


Lähettiin sitten huitomaan meloilla alas jokea, minä olin turvallisesti kanootissa mun host isän ja sen kaverin meloessa, koska yllätys yllätys halusin räpsiä kuvia. Oli tajuttoman riskialtista ottaa mun rakas kamera sinne kanoottiin, mutta enhän mä sitä tajunnut ennenkuin vasta sit kun ekan kerran meidän kanootti hörppäs vettä....Ei onneksi muutakun sentti tullut sitä vettä kanootin pohjalle kiitos kaikkien meidän nopeiden refleksien:D 























Päästiin sitten puoliltapäivin takaisin meidän omalle laiturille ja kun kampesin itseni ylös kanootista ja katsoin kelloa, naurahdin kun tajusin että oltiin oltu vesillä 3h! Aika meni niin nopeasti sielä auringonpaisteessa ja hiljaisuudessa...I enjoyed it so much<3 Sitten oli mun aika jättää kamera rannalle ja lähteä itse kajakilla alas jokea esittelemään mun maailman parhaimpia melomistaitoja. En kaatunut (ihme kyllä) kertaakaan sillä vempeleellä ja koko kokemus oli kaikin tavoin hieno. Sielä luonnon keskellä ei kertakaikkiaan voi mitään muuta kuin vain hymyillä maailmalle:) 




Pari rusketusrajaa myöhemmin leiriydyttiin mökin sohvalle kattomaan jalkapalloa jonka aikana luultavasti sammuin, koska seuraavat muistikuvat on aamun jumalaiset tuoksut jotka leijaili keittiöstä. Sielä kolme äitiä kokkas kaikki yhdessä meille aamupalaa johon kuului pekonia, omeletteja, hedelmäsalaatti, suklaakakkua, meat cruncheja, mustikkapannukakkuja ja french toastii <3 Tämä viimeinen herkku on tähän astinen suosikki kaikista ruuista ikinä...Se oli vaan niin tajuttoman hyvää, maisui ihan kanelipullalta paitsi että se ei ollut pullaa...
Aamupalan jälkeen käytiin vielä melontareissulla ennenkä lyötiin kamat kasaan ja lähdettiin Cass Cityä kohti.



Siinä me kaikki melojat:)

MAANANTAI oli täälä viimeinen lomapäivä koska tiistaina koitti FIRST DAY AT SCHOOL!
Viimesen lomapäivän kunniaksi hurautettiin Detroittiin katsomaan taas Tigersien baseballia. Kerron jo etukäteen että oikeastaan kesälomaa ei voi paremmalla tavalla lopettaa...

Ottelu lähti käyntiin 13.00, mutta me oltiin tosifaneina kentän laidalla jo 11.30.
Höpötettiin Infotiskillä tovi virkailijoiden kanssa kunnes mun host isä sitten kysyi että missä olis paras mahdollisuus saada pelipallo. No, tämä ystävällinen leidi siinä tiskillä sitten katsoi mua, ja selitin että oon Suomesta täälä vaihdossa jnejne.. Hän lähti ovesta samantien ulos, ja minä jäin tiskille selittämään toiselle virkailijalle kuinka suomalaista pesäpalloa pelataan..:D hetkenpäästä tämä nainen palasi takaisin baseball kädessä. Se ihana ihminen haki mulle käytetyn pelipallon<3 Olin aivan taivaissa ja hymy oli varmaa korvissa asti.
Sit suunnattiin alas kentän viereen, missä sattumalta oli kaksi Tigerssien syöttäjää, jotka sitten signeerasivat mun pallon!! That_was_awsome.




Joskus aikaisemmin kerroin että mun host perhe omistaa kausilipun näihin peleihin. No siihen kuuluu myös semmoinen toisenlainen bonus. Nimittäin päästiin Tigers Clubiin, eli stadionin yläosaan lasitettuun ravintolaan, jossa odotti kolmen linjaston buffet.....Siis oikeasti BASEBALL PELISSÄ. Eli käytännössä se siis meni niin että istuttiin siinä katsomassa peliä ja syöden samalla. Välillä käytiin lastaamassa taas lautaset täyteen ja jatkettiin katsomista...




Alkupaloina oli shushia ja salaatteja sekä juustoja....


Pääruokavaihtoehtoja oli aivan liikaa
Ja jälkiruoka....
...Oli ihan liian hyvää

Mun tigeri oli vähän äkänen...:(


Noi soitti niitten pöttejä aivan tajuttoman hyvin!!

Pelin päätyttyä käytiin osamassa Brennenille uus kitara, ja tuo kitaraliike on ehdottomasti niinku taivas kaikille kitaraihmisille..Kaikki seinät oli täynnä kaikenlaisia kitaroita!


Illalla kävelin edestakaisin mun huoneessa ja panikoin mitä laitan ekana koulupäivänä päälle, mitä mun pitää pakata mun koululaukkuun, muistanko ottaa eväät jääkaapista, mitä jos en löydä mitään luokkaa koulussa, mitä jos en saa mun saakelin lokeroa auki?
Vihdoin sain sitten unenpäästä kiinni ja lopetin hermoilun kahdeksaksi tunniksi kunnes Taylor Swift alkaa hoilaamaan mun puhelimeessa kello 6.00. Olin valmiina ovella odottamassa tasan seitsemältä kun lähtö oli vasta 7.40.
Olin yhtä innoissani/ hermostunut/ paniikissa kun silloin kun meikkis alotti ykkösluokan...
Vihdoin oli aika lähteä mutta ennen sitä oli pakko ottaa first school day kuva:)

Naamasta näkyy kuinka tätä tyttöä jännitti..
Ensimmäisenä koulun ovilla oli mies tarjoilemassa donitseja kello 7.45 aamulla. Ajattelin että jos ne lohturuokaa jakelee heti aamusta niin ei voi tästä päivästä odottaa hyvää... MUTTA OLIN VÄÄRÄSSÄ.

Väenpaljouteen tottui nopeasti, vaikka aluksi oli shokki kun ihmisiä tulee joka suunnasta täysiä vastapalloon. Pääsin mun lokerolle ja aloitin sen ”kassakaappi lukon” räpläyksen.. Se on kolminumeroinen numerosarja ja sitä juttua pitää pyörittää näin:
Ensin oikealle, pysähdy ensimmäiseen numeroon
SITTEN
pyöritä vasemmalle, mene kerran seuraavan numeron ohi ja pysähdy siihen vasta toisella kerralla
JA VIIMEISEKSI
pyöritä vasemmalle viimeiseen numeron..Jos ovi ei aukea niin too bad:D
Sain sen onneksi auki ja säästyin ensimmäiseltä sydäriltä. 

Kaikki opettajat ja oppilaat oli mulle tosi mukavia koko päivän ajan, tosi moni tuli juttelemaan mulle ja ruokatunnilla mut pyydettiin heti istumaan pöytään:)
Uskon että tätä ystävällisyyttä helpotti se kun nuoret huomasi että osaan puhua englantia niin että mun kanssa pystyy kommunikoida. Meidän koulussa on nimittäin varmaan 6 vaihtaria mun lisäksi ja suurin osa niistä osaa sanoa tyyliin vaan oman nimensä enkuksi.

Mutta tosiaan koulunkäynnistä kirjoitan erillisen postauksen, tämä on nyt jo aivan liian pitkä ANTEEKSI!! 
Mun pointti varmaan on nyt se, että täälä menee kaikki hyvin vaikka ikävä on kova Kauhavaa( en uskonu että joskus tuun sanomaan näin) ja kaikkia läheisiä. 
Toivottavasti teillä kaikilla muilla pyyhkii koulu hyvin sielä Suomessa, olkaa ahkeria:)


I’ll write soon <3

-Susa

11 kommenttia:

  1. Oi, nyttenko sulla on alkanu koulu :) vähä varmaa erilaista ku Suomessa..toi lokerosysteemiki iha eri luokkaa :D

    ps. luethan spostia :)

    -J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eka viikko Jenkkilän koulua takana..hui:D Ja joo lokerot, käytävät, opettajat, KIELI, ja ihmiset on aaaaivan erilaisia...Nii ja kouluruoka.. Tuo lokero on syy minkä takia myöhästyin tunniltaki ku en saanu sitä auki...:D
      Luin sun spostin, se oli ihana<3 Vastaan siihen mahdollisimman piakkoin kunhan löydän vapaa aikaa siihen:)
      Mulla on ikävä sua....NYYH:(
      ps.Täälä englannin tunneilla (eli näitten äikän tunnilla) opetellaan mikä on substantiivi ja mikä pronomini... Ja oon vaikeimmalla kurssilla..:D

      Poista
  2. Jee !!! Susa Rules big time...

    BR. Kootti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha no niin kai sitten, haleja sinne:)
      t. Pikku kootti

      Poista
  3. Oi oot tosi nätti :) Ja uskon kyllä että saat kavereita ja sulla menee kaikki siellä hyvin. Ootko laittanu muuten sun huoneestas kuvia tänne? Jos et nii laita ihmeessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) ja kyllä lentopallon kautta niitä kavereita tuli jo ennen koulua ja kovasti joka päivä tulee uusia naamoja tavattua...ainut vaan että en muista kenenkään nimiä joka on hyvin ärsyttävää:D Tuola jossain aikasemmin laitoin pari kuvaa mun huoneesta mutta voi olla että jossain vaiheessa niitäkin tulee lissää!

      Poista
  4. Onpa kiva lukee tätä sun blogii, odotan aina innolla koska oot päivittäny kuulumisia! Terveisiä Kauhavalta!
    t. kummitäti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva että tykkäät, tänne on helppo kirjotella kuulumiset niin ettei kaikille tarvi sähköpostia värkätä erikseen:) Terveisiä hirveästi sinne päin maailmaa, toivottavasti sieläkin on kaikki hyvin:)

      Poista
  5. Mää rakastan lukee tätä blogii ku kirjotat aina niin ihanii postauksii!:) Ja kiva et sulla menee siälä hyvin:) ja oon baseball fani joten et arvaakka kuinka kateellinen olin ku luin että olit saanu niitten syöttäjien nimmarit ja sen pelipallon.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi kiitos hirveästi, yritän aina keksiä jotai uutta ja mielenkiintosta kirjotettavaa ja sit tiiän että suurinosa tykkää vaan selailla näitä kuvia läpi nii niitäkin sitte löytyy oikein läjäpäin:)
      Olin kyllä itekkin ihan onnessani ja tuijotin vierestä vaa silmät suurella kuinka syöttäjä kirjottaa nimeään mun palloon:D Yksi hieno muisto lisää:)

      Poista
  6. Oisit vaan kirjottanu samaan postaukseen koulusta!! D: Yhyy, oon kateellinen sulle ja muille, jotka ovat Americassa vaihdossa, ja saavat käydä amerikkalaista koulua, mutten sano tätä millään pahalla, sillä itsekin olen miettinyt vaihtoon lähtöä ja näin jo ainakin puolisen vuotta (ja olen hullaantunut kaikkeen mahdolliseen Amerikkaan liittyvään ja Amerikkaan itseensäkin) ja pitäisi varmaan vielä jutella parin ihmisen kanssa asiasta, koska asun tuetussa opiskelija-asunnossa=)

    VastaaPoista