sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Let's hit the ball!


Heissan,

Nyt lähen kertomaan tarkemmin mun lentopallosta ja miten täälä sen kanssa sujuu.

ELI täälä suurinosa harrastusmahdollisuuksista on sidottuna kouluun, eli joukkueet on koulun nimen alla, toisin ku sielä kotona. Vaihtarit saa olla osana joukkueita ja koittaa uusia harrastuksia, mutta osa High Schooleista ei kelpuuta vaihtareita niiden joukkueisiin (esim. Täysi joukkue jo, tasoerot liian suuria tai sit se että nää harjottelee täälä sikana eikä sit voi mennä kesken kautta). Onneks ite tulin tänne jo kuukautta ennen koulun alkua, niin en myöhästyny Try Outseista kun vaan kaks viikkoa, eli siis tän vuoden tiimi oli ollu kasassa sen 2 viikkoa:)

Koululla on yleensä kaksi joukkuetta jokaiseen lajiin. Toinen tiimi on Junior Varsity (JV) ja toinen on Varsity (V). Ite lentopalloa oon pompotellut ehkä 5-6 vuotta kunnes pesis vei voiton 3 vuotta sitten ja lentopallo jäi. Mutta kyllä oli etua siitä että olin jossain elämänvaiheessani koskenut lentopalloon:D Mulle sit pidettiin omat Try outsit jonka jälkeen sain ite päättää kumpaan joukkueeseen haluan mennä pelaamaan. Varsityssa on yleensä ne kaikki hyvät pelaajat, ja ne jotka ei oo tullu valituiksi Try outseissa niin ne yleensä pelaa sielä JV:ssä. 
No mä sitten päätin että tottakai haluan pelata oman ikästen kanssa koska sieltä saan 12 uutta kaveria samantien, enkä ajatellu että se reenaaminen on mitään verrattuna mun urheilumäärään Suomessa.
Noh
sitten selvis että meillä on 6 kertaa viikossa 2.5 tunnin harjoitukset, ja voin kertoa että ne on tosi rankat. Täälä koulussa lentopallo on tosi iso juttu joten sen mukaiset kai sitten on nämä reenitkin.


Nää on niin kivoja! Joka urheilukauden aikana tien varteen tehään tämmösiä kylttejä missä lukee valmentajien nimi.
Eli nyt menossa jalkapallokausi ja lentopallokausi:)

Siinä niitä on pitkä pitkä suora, kypäriä ja lentopalloja tienvarsi täynnä:)

JA pelaajille tehään kans omat kyltit tien viereen numerolla varustettuna,
kertomaan mitä lajia nuori harrastaa:) JEE <3


Kuva on tosi huonolaatunen, ei oo mun kamerasta vaan jonkun vanhemman MUTTA pointti oli siis se että meillä reeneissä oli eläinkuosipäivä, et siks asusteet on tämmöset:)


Home of the Hawks!Tiimit joita vastaa pelaillaanMeillä oli 4 viikkoa sitten joukkuekuvaus johon sain vetasta ensimmäistä kertaa päälleni koulun spirit värit puna-valkoisen pelipaidan.

Meillä on ollut jo täälä pelejä kiitettävä määrä, yleensä pelit on viikolla ja turnaukset viikonloppuna. Jos meillä on matsi viikolla, puetaan yhtenäiset vaatteet aina tyttöjen kanssa kouluun sinä pelipäivänä. 
Tähän mennessä on ollu
2 turnausta, toisessa tultiin hopeelle
5 peliä joista 3 ollaan voitettu


Volley for a cure, pelattiin peli siis hyväntekeväisyyspeli:)Meidän tiimi (rakastan sanoa ”meidän tiimi”) on tosi yhtenäinen, ja joka reeneissä kaikilla on super hauskaa huolimatta siitä että harkkojen lopussa melkei ryömitään salista ulos :D
Mut on otettu tosi hyvin sisälle joukkueeseen ja näitten tyttöjen kanssa vietän vähiin käyvää vapaa-aikaanikin. Joten suosittelen teille tuleville vaihtareille: Aloittakaa joku urheilu sielä koulun joukkueessa, ihan sama tiedättekö kyseisestä lajista tippaakaan, kunhan vaan osallistutte. Sieltä saatte ne ensimmäiset hyvät kaverit, jotka sitten myöhemmin on niitä jotka seisoo sun tukena:)

Meillä on kaks turnauspaitaa, ihana pinkki ja turkoosi<3 Libero pitää sit aina päinvastasta paitaa päällään ku me, että ei, se ei oo vahingossa jättäny pinkkiä paitaa kotiin:)WE CAME SECOND!


Lentopallon loputtua joskus lokakuun lopuilla, alotan sit voimistelun ja kevät kaudella luultavasti rupeen leikkimään baseballin pelajaa:)


Love you guys<3

Ensviikolla starttaaa meidän homecoming viikko, toivotaan että tokenen mun flunssasta mahdollisimman pian että saan Homecomingista kaiken irti:) See you afrer this!


Jos teillä on kysymyksiä niin kysykää ihmeessä, vastaan niihin mielelläni:)

-Susa

18 kommenttia:

 1. Voi, ois ihanaa jos itelläki ois rohkeutta lähtee vaihtoon!
  Tykkään tästä sun blogista tosi paljon, yks parhaimmista lukemistani vaihtariblogeista! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieti mitä tämmönen vuosi antaa sulle jos otat ja lähet kokeilemaan:) Ja elämä täälä, yksin, kasvattaa tosi paljon ihmistä, sen alan jo pikkuhiljaa huomaamaan:)
   Tuntuu niin hyvältä kuulla että mun löpinät ja kuvat miellyttää,
   kiitos tuhannesti, that means a lot to me!:)

   Poista
 2. oon tuleva vaihtari amerikassa 2014-2015 (toivottavasti pääsen paperi jutuista hengissä! :-D ) ja oon miettiny, että minkä lajin aloittaisin siellä. täällä suomessa oon harrastanu ratsastusta n. 6-7v ja sekin on nyt jäänyt takaalalle aikoja sitten.. Kuntokin on mitä on ja tuntuu että oon aika rapa kunnossa sitten kun vertaa muihin siellä, en tiiä sit. mutta koitan kylläkin kohottaa kuntoa täällä nyt kun on aikaa vielä. oon miettiny, että mitä lajeja siellä voi harrastaa? _tietenki se riippuu osavaltiosta/koulusta_ :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastusmahdollisuudet riippuu just tosipaljon koulusta että mitä sillä on tarjolla, mut koripallo, softball, voimistelu, cheerleading, yleisurheilu ja juokeminen on varmaan yleisimpiä. Ja sitten kouluilla on yleensä oma oreksteri:) Ei mun mielestä se kunto oo se pääasia siinä, eikä se kuinka hyvä oot lajissa, vaan pääasia olis se että pääsisit mukaan niiden harjoituksiin tekemään juttuja, ja sit vaikka pelireissuille mukaan jne, koska silloin oot jo osa tiimiä, ja saat sitä kautta luultavasti paljon kavereita:) Ja voi käydä niin hyvä tuuri että sun tulevassa kaupungissa tai jopa host perheellä on hevosia, joten voit sit jatkaa sitä harrastusta:)

   Tsemppiä siihen paperisotaan, kyllä sä selviät:)

   Poista
 3. tykkään kauheesti sun blogista ja oot supernätti ! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos superpaljon, on tosi kiva kuulla että tää sisältö mitä tänne kirjottelen on mieluista:)

   Poista
 4. hei onks teijän koululla cheerleader porukkaa tai voisit sä hakee siihen ku oot vaihtari vai voit sä hakee jokaisee urheilulajii mihin haluut?:) ja tykkään tosi paljo sun blogist muute ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei valitettavasti oo ja olin siitä aluksi niiiin surullinen koska oisin tosi kovasti halunnu sitä koittaa, mutta sen sijaan täälä on sit voimistelua ja kaupungissa on tanssistudio :) Ja kyllä, vaihtarilla on mahollisuus yrittää jokaseen lajiin, mutta peliajasta/ esiintymisajasta ei sitten oo takuita, riippuu omista taidoista ja siitä kuinka kilpailuhenkinen tiimi on tiedossa. Mutta suurella todennäköisyydellä vaihtarit otetaan AINAKIN harjottelemaan tiimin kanssa vaikka ei sit kilpailemaan pääsisi :)
   Iso kiitos, sain taas uutta energiaa jatkaa kirjoittamista:)

   Poista
 5. Voi että kun mä haluaisin vaihtoon kans! Jos mulla vaan rohkeutta riittää niin haen sitten lukion ekan jälkeen,mutta mulla on ihan kauheet paineet kielitaidosta.Millanen kielitaido sulla on,ja tuleeko välillä tilanteita joissa olisi vaikeuksia kommunikoida englanniksi? Jos en lähde vaihtoon,niin sitten kyllä kaduttaa koko elämän ajan :( Ja vielä semmoinen kysymys että kun Rotaryjen kautta hait vaihtoon,niin onko teillä nyt sitten joku taiwanilainen suomenihailija vai miten ?

  //Hanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kokemus mitä oon täälä kokemassa on ainutkertanen, ja kasvattaa ihmistä niin monella lailla. Jos tästä nuori selviää niin uskon vahvasti että sitten selviää jatkossa mistä tahansa. Mun englanti on heitellyt Suomessa siinä 9-10 välillä, mutta täälä suurinosa vaihtareista on tosi huonolla engannilla, että älä ainakaan sen takia jätä tätä kokemusta väliin. Sehän on yks syy minkä takia tänne tulisit! Että 7-8 englannilla selviää vielä hyvin. Mulla ekat 3 viiikkoa oli vaikeeta, koska englantia tuli joka tuutista enkä ollu tottunu siihen mutta nyt itseasiassa tälläviikolla on tullu se "läpimurto" kielen kanssa, nyt heitän läppää enkuksi kavereiden kaa ja se puhuminen alkaa olla helppoa. Ja oon ollu täälä vasta 2 kuukautta.
   Yleensä vaihtain perheeseen tulee kans jostai päin maailmaa oppilas 3kuukaudeksi, mutta sekin on neuvoteltavissa. Jos löytää oman perheen tilalle toisen perheen niin luulisin että se käy, jos siis ei halua ottaa omaan suomi perheeseen vaihtaria:)

   Poista
 6. Sulla on tosi hyvä blogi, tsemppiä kirjoittamiseen!

  Vaihtoon lähteminen on minullakin käynyt mielessä, mutta tuntuisi kamalalta olla poikaystävästäni erossa niin kauan, joten joudun vielä harkitsemaan. Jossakin kirjoituksessa mainitsit poikaystävästäsi. Haluaisin tietää, että kuinka vaikeaa on elää niin kaukana rakkaasta? Pystyttekö pitämään kuinka paljon yhteyttä? Kärsiikö teidän suhteenne välimatkasta? Olisin todella kiitollinen jos vastaisit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alotetaan nyt ensin siitä että
   A) Tämä on vain vuoden kestävä projekti, sulla on koko loppuelämä aikaa viettää sit sun poikaystävän kanssa jos niin haluat.
   Meillä ei oo mitään ongelmia tämän vuoden kanssa, me molemmat alettiin puhumaan ja käsittelemää tätä vaihtovuotta hyvissä ajoin, molemmat oli siihen valmiita.
   Onhan se äärimmäisen vaikeaa, se ikävä on kokoajan, mutta ei mulla mitään hätää sen asian kanssa oo. Hyvillä mielin voin täälä viettää mun vuotta:)
   Yhteyttä pidetään sillontällön aina kun keritään, aikaero vähän haittaa sitä mutta sillon sit puhutaa/kirjotellaan ku keritään.
   Me molemmat ollaan varmoja siitä että jos meidän suhde tämän kestää, niin eiköhän se kestä sit mitä vaan.
   Älä jätä tilaisuutta käyttämättä jos sulle semmonen tulee. Otetaan raaka esimerkki: Mitä jos päätät jättää vaihtarivuoden väliin poikaystäväs takia, ja sit teille tuleekin ero? Voin kertoa että voi hieman sitten kaduttaa.
   Mieti siis tarkasti, tsemppiä päätökseen:)

   Poista
 7. Tä sun blogi on ehkä parhait vaihtariblogei ku tiän! Kivasti näit kuvii ja kaikkii! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pelasti mun päivän!! Kiitos tajuttoman paljon, oon nyt niin motivoitunut taas kirjottamaan:)

   Poista
 8. Sun blogis on tosi hyvä :) Ite olen lähdössä vaihtoon ens kesänä ja en jaksa oottaa XD Mutta tsemppiä koulun ja tän blogin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos, tiedän sun tunteen, ite olin kans niin innoissani:) Tsemppiä sulle paperisodan kanssa, se kaikki työ ja paperisotku tulee olemaan sen arvosta!

   Poista