sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Good things happened in DC, didn't know what was coming then.


Moikkismoikkis

Aika on taas kulunut ihan liian nopeesti tässä menneen kuukauden aikana ja on tullu taas nähtyä vaikka mitä hienoa... Tän postauksen pääpointtina on mun Thanksgiving break jonka vietin mun host perheen kanssa Virginiassa.

Täälä Thanksgiving break alkaa keskiviikosta, jolloin on koulusta eka vapaapäivä, mutta me lähettiin ajeleen kohti Virginiaa jo kello 5 tiistai aamulla. Olin kerranki viisas ja pakkasin jo edellis iltana, nii aamulla ei tarvinnu muutaku raahata ittensä puoliunessa autonpenkille. Sen kummempaa muistikuvaa mulla ei siitä aamusta oo, ja seuraavan kerran olinki yhteydessä tähän maailmaan kun avasin silmät Ohiossa. Ajeltiin siis neljän osavaltion läpi semmoset 12 tuntia, että kun perille päästiin niin sain opetella taas kävelemään.....
Virginian pääkaupungissa Richmondissa asuu siis mun host isän veli vaimonsa ja kahden pienen pojan kanssa joden luo sit muutettiin kuudeksi päivää.
Tää host isän veli työskentelee Nascar radalla joten heti ekana sain sit pari rinkii istua sen turva-auton kyydissä kun se vei meitä ajelulle. Oli siistiä mutta pelottavaa, mentiin ihan tarpeeksi lujaa ihan vaa sillä turva-autollakin.....

keskiviikko aamunakaan ei ollut toivoakaan siitä että oisin saanu nukkua pitkään, vaa kahdeksalta aamulla ajettiin metroasemalle, ja hypättiin junaan jolla matkustettiin USAn pääkaupunkii, Washington DC:hin!!!! Se oli siis keskiviikon ohjelmanumero, nimittäin Richmond ei todellakaan oo pitkän matkan päässä Washingtonista niin päätettiin sitten että mennään ja vietetään sielä yks päivä kierrellen kaikkia tunnettuja rakennuksia, museoita ja nähtävyyksiä. Okei, aikasemmin tuossa valitin kuinka en saanu aamulla nyt nukkuakkaan, mutta tosiasia on se et ku tiesin mitä on keskiviikolle tarjolla, heräsin ennen mun herätyskelloa. ( Heräisimpä kouluaamuinaki yhtä reippaasti....)Olin niiiiiin innoissani, pääsen näkemään PÄÄKAUPUNGIN ja kaikki ne rakennukset jotka on elokuvista tuttuja...
HOW AWESOME IS THAT!? 


Ekana kun metro parkkeeras Washingtonin metroasemalle, ihmettelin ja kuvailin sitä hienoa metrotunnelia....Ja kyllä, otin kuvia metrotunnellista MUTTA se oli nii hieno.. Käveltiin 5 minuuttia katuja pitkin kunnes saavuttiin The Capitolin pihamaalle, jossa siis USAn kongressi tekee kaikki päätöksensä...Oikeasti ihmiset varmaa luuli että mulla on jotai ongelmia kun hymyilin kokoajan ja osottelin kaikkee ja tyylii juoksin paikasta toisee ottamassa miljoonia kuvia...Mutta se kun seisot siinä kongressitalon eessä ja näät kuinka just työntekijöitä lähtee töistä salkkujensa kanssa, tai kuinka poliisit vartioi tarkoin siinä edessä, niin on se vaan jotenki niin uskomatonta että minä itse nään kaiken! Ja mikä parasta, en kato elokuvaa:) Mun host isä oli järjestäny meille kierroksen sinne kongressitalon sisälle, ja tehtiin sielä sitten kierros ihmetellen kaikkia patsaita presidenteistä ja sulkakynillä varustettuja pöytäsettejä. Kun oltiin lähössä sieltä, halusin käydä matkamuisto kaupassa, ja mitä löysinkään: Kopion Declaration Of Independencestä rullattuna hienosti rullalle. Ihan niinkuin The National Treasure- Elokuvassa!! Ja minähän sitten ostin sen tottakai, nyt siis omistan semmosen kopion itsenäisyysjulistuksesta, mitä se Nicholas Cage yritti siinä leffassa varastaa!! Olin niin fiiliksissä!! 

Oli vissii Cass Cityn perustaja...

Lähti Itsenäisyysjulistus mukaa

Jatkettiin sit The Capitolista matkaa kohti National Air And Space museota. Kaikkiin museoihin siellä oli ilmanen pääsy, mistä yllätyin suuresti, mutta todellakin positiivisesti. Täällä museossa oli siis kaikkia vanhoja avaruus sukkuloita, Apollo 13 kapseleita, vanhoja lentokoneita, avaruus luotaimia ymymym. Minähän oon super kiinnostunut kaikkeen mikä liittyy avaruuteen, joten löysin sieltä varmaan paljon enemmän kiinnostavia juttuja ku mun host veli, joka sinne halus mennä...:D Noin tunnin kiertelyn jälkeen astuttiin ovista ulos ja jatkettiin kävelyä hetken matkaa, kunnes pysähdyin tuijottamaan yhtä rakennusta pää kallellani ja silmät suurella. Hetkenpäästä uskaltauduin kysymään että hei onkos tuo kenties se museo mikä on niissä Night At The Museum elokuvissa? Ja kyllä, sehän se oli.... Melkei pyörryin onnesta siihen paikkaan, ja varsinkin sen jälkeen kun kuulin että voidaan mennä kierteleen sinnekkin. JEEEE!! Päästiin siihen portaille, otettiin parit kuvat ja sit suuntasin melkei juosten sisälle. Mun päätavote oli etsiä se dinosaurus sieltä, mikä on niissä leffoissa, ja kyllähän se sieltä aika nopeesti löytykin. Ei ollu vaikea olla huomaamatta sitä, oli se senverran suuri.. MINÄ OLIN SAMASSA MUSEOSSA MISSÄ KUVATTIN SE LEFFA JA NÄIN SEN DINON OMIN SILMIN 10 SENTIN PÄÄSTÄ.
Life is awesome.
SIINÄ SE NYT ON!!


Jatkettiin sit taas kävelyä, koska tarkotuksena oli keritä Obaman kotii kahville ennen pimeää. Just kidding........ Mut siis Valkoselle talolle haluttiin päästä räpsimään kuvia ennenkä tulee pimeä. NOH. Päästiin ehkä 800 metrin päähän presidentin kodista kunnes meidät pysäytti tiesulut, jotka ympäröi koko linnan poliisien vartioimana. Sit katoin taivaalle nii helikopteri kiertää Valkosta taloa uudelleen ja uudelleen. Siinä sit hetken ihmeteltiin kunnes päätettii ottaa ja kysyä että mikäs nyt mättää, me halutaan nyt mennä ottamaan niitä kuvia!?! Poliisihan siihen että ”Noh, Obama on tällähetkellä lähtemässä Valkoisesta talosta, joten meidän pitää eristää alue oikeanlaisin turvatoimin että hän pääsee turvallisesti lähtemään.”


Tuijotin vaa suu auki sitä poliisia. Niinku mitkä on mahdollisuudet että kun nyt kerran pääsen Washingtoniin niin nään kuinka presidentti Obama lähtee valkosesta talosta 20 auton saattueessa........Wau. Tällä hetkellä viis veisasin mistää typeristä kuvista sen talon eessä, tää oli sata kertaa hienompaa.. Vihdoin se autojono sitten lähti matelemaan sieltä talosta, poliisit etunenässä ja kaiken maailman ambulanssit sekä mustat panssaroidut maasturit perässään. Kysyin mun hostilta että miks tuossa on noi monta samanlaista autoa nii se sano että niissä yhessä on nyt sitte Obama, ja ne muut on sitten vaa niinku harhautukseksi, ettei kukaan tiedä missä niistä autoista se matkustaa. Oli hienoa joo, ja sain kaiken videolle :)
Tän pienen ”paraatin” jälkeen käppäiltiin Abraham Lincolnin moumentille, joka oli meidän viimenen stoppi. Siinä se jättikokonen Lincoln istuskeli hymyillen :)

Monien monien kilometrejen jälkeen väsyneinä mutta onnellisina päästiin vihdoin kotiin kokemuksia rikkaimpina ja (1000 kuvaa rikkaimpina...:D )

Torstaina olikin sitten Thanksgiving, jolloin siis pää ideana on periaatteessa vaan syödä ja syödä ja lihota... Ruoka oli hyvää, ja pienen ruokalevon jälkeen valmistauduttiin seuraavaan urakkaan, nimittäin Black Fridayhin.

Black Friday on täälä semmonen alennuksien päivä, jolloin suurin osa kaupoista myy tavaroitaan tosi halvoilla hinnolla, ne alennukset on tosi suuria, ja sitten niitä tuotteita on tietenki rajoitetusti, joista on ne isoimmat alennukset. Sitten tietyt alennukset alkaa tiettyinä kellonaikoina kaupoissa, eli jos haluaa jotain tiettyjä juttuja ostaa, niin kannattaa olla kaupassa ajoissa. Black friday alka torstai illalla, ja kaupat on auki läpi yön perjantai iltaan saakka. Me lähettiin metsästämään iPadejä jotka oli hyvällä tarjouksella myynnissä, ja kun päästiin kauppaan niin voi hyvänen aika....Ihmisiä jokapaikassa, kaikki ryntäilee sinne tänne kärryt kukkuroillaan tavaraa keräillen vaan kaikkea alennustavaraa sinne omaan kärryynsä. Hullua touhua. Minä menin sitten etsimään iPadia ja mut ohjattiin tähän jonoon vuoronumeron kera, ja siinä jonossa sain sitten seisoa 2 tuntia, että varmasti saan iPadini...Istuttiin sitten siinä käytävällä vaan kuunnellen musiikkia, ei meillä mihinkää ollu kiire..:D Vihdoin kello löi kymmenen, jolloin siis tää iPadien alennus alko, ja sain upo uuden pädin käsiini. Sitten suunnattiin kassajonoon ja vähän hymy hyyty kun näin miten pitkät ne jonot oli..NOH ei muuta kun jonottamaan uudestaan, mikäs sielä seistessä:D 

Kun päästiin kaupasta ulos, suunnistettiin vielä supermarkettiin tsekkaamaan alennuksia. Kiertelin sielä hetken, kunnes mun veli tuli siihen ” Sä et oikeasti halua ostaa täältä mitään, mee ja kato tuota jonoa...” No minähän menin ja katoin.... Se jono kiemurteli kaupan toisesta päästä kassalle.... Otin siitä videon jossa kävelen jonon alusta kassalle asti, ja vaikka kävelin nopeesti, niin se video kestää 6 minuuttia...Ne arvioi, että 4 tuntia saa jonottaa jonossa,ennenkä pääsee kassalle... Kyllä ihmiset tekee hulluja juttuja vaan alennusten takia.

Perjantaina pidettiin kaupungista vapaa päivä ja mentiin jonnekkin tosi kauniiseen paikkaan ottamaan kuvia ja viettämään aikaa ihastellen maisemia. Koko viikon sää oli ollut mitä parhain, josta kaikki oltiin tosi onnellisia:)


My brothers <3
Sunnuntaina sit palaliltiin kotiinpäin....

Lauantaina skypettelin sitten kotiin päin ja sain tosi huonoja uutisia sieltä äitiltä ja isiltä....Huokaus.. Mun pappa oli nukkunut pois edeltävänä yönä sielä Suomessa...En halua täällä siitä oikein enempää kertoa, muutakun voitte vaan kuvitella kuinka sekasin oon ollu viimesen viikon kun oon täälä yrittänyt painaa päivästä toiseen, ja elää asian kanssa että mulla ei oo enää toista pappaa kun meen kotiin....Rankinta on se, etten ollut kotona...:( 
Mun Rotary yhteys henkilö soitti sitten mulle ja kerto että yleensä vuotta ei saa keskeyttää sääntjen mukaan, mutta kun tämmönen ikävä tilanne tulee todeksi niin mulla on kaks vaihtoehtoa. Joko jään sinne, tai lennän kotiin joksikin aikaa. 3 päivää ennen lentoa sitten varasin liput Suomeen. Lensin tänne papan hautajaisiin....Viikon vietän täälä Suomessa ja maanantaina lennän sit takaisin. Fiilikset on ollu tosi sekavat, toisaalta olin ilonen että nään perheen ja kaikki mulle tärkeät ihmiset, mutta toisaalta olin ihan hajalla sen asian takia joka mut toi kotiin.

Love you grandpa, I’ll never forget you..

-Susa

22 kommenttia:

 1. Sulla on ihan mahtava tapa kirjottaa, pystyin oikeesti kuvittelemaan sut juoksemassa siellä paikasta toiseen :DD

  en keksinyt parempaa tapaa nyt sanoa tätä tässä kiireessä mutta I'm sorry for your lost. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos:) Ihanaa saada positiivista palautetta, saa mut hyvälle tuulelle joka kerta!

   Poista
 2. Rakastan tätä sun blogia! <3 Ja ihania kuvia jälleen kerran.

  Ja otan osaa ): ! Ihan kamalaa.. Jaksuja ja voimahaleja sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww kiitos..:) Hyvä että tykkäät :)

   Poista
 3. Voimia sulle Susa!! :(

  ja oletko nyt Suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos..Ja kommentin aikaan olin nousemassa takasin koneeseen joka toi mut Jenkkeihin!

   Poista
 4. Voi että ihana oli taas tää postaus, paitsi tietysti toi viimone kappale:( Tykkään tosi paljon tästä siu blogista, ihan lemppari blogi:) Ja vaikutat tosi ihanalt ihmiselt, johon haluis tutustuu:) Suhtaudut kaikkeenki joteki nii positiivisesti ja vaikutat sellaselt ihanan valosalt persoonalt. Ja älyttömän nätti oot ja ihanat hiukset !! Itekki haaveilen tosi kovasti vaihtoon lähöstä jenkkeihin just rotaryn kautta puolen toist vuoden päästä:) !! Tää siu blogi saa miut nii innostuneeks siitä etten jaksais oottaa:) Mut miut just pelottaa se ajatus iha kamalasti et jos joku miun läheinen nukkuis pois täällä sinä aikana kun oon toisella maapalloo:( Mut otan osaa:( Ja voimia ja jakselemisia !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti, et tiedäkkään kuinka kiva on näitä tämmöisiä kommentteja lueskella:) Tämä mitä nyt tapahtu kun olin täällä on tietenkin haastavempaa ottaa vastaan koska ei ole siellä paikan päällä silloin. Mutta mulle ainakin oli tosi tärkeä henkireikä tämä että pääsin käymässä sitten kotona hautajaisissa...Elämä on arvaamatonta ja mitä tahansa voi tapahtua. Missä tahansa..:(

   Poista
 5. miten kovat alet black fridayssa oikeesti on? paljonko iPod esim maksoi? ja voimia sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun Ipad maksoi n. 399 dollaria ja sain kaupan päälle sitten vielä 80 dollarin lahjakortin kyseiseen kauppaan mistä Ipadin ostin:) Eli joku 300 euroa oli + sitten tuo lahjakortti, että hyvä diili oli verrattuna suomen hintoihin:) Ja kiitos paljon..:)

   Poista
 6. Voimia ja paljon tsemppiä sinne! nauti joka hetkestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä pusketaan eteenpäin!! :)

   Poista
 7. Jouduiks sä ite maksamaan ne lennot vai kattoko joku vakuutus vai mitä?...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vakuutus minkä olin tälle vaihtarivuodelle varta vasten ottanut niin maksoi mun lennot.

   Poista
 8. voimia sulle! toivottavasti pystyt kuitenki nauttimaan vielä sun jäljellä olevasta vuodesta :-)
  mulla on itelläki nyt suunnitelmissa lähteä vaihtoon usa:an ens syksynä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kyllä tämä tästä taas pikkuhiljaa alkaa iloksi muuttumaan:) HYVÄ!! Hienoa että oot rohkeena lähtemässä:) Tulee olemaan niin kokemusrikas vuosi:)

   Poista
 9. Oliko vesaa ikävä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, ja eipä se ikävä mihinkää vieläkään oo kadonnut:)

   Poista
 10. en jaksa oottaa omaa vuottani, ku sulla on niin ihania kokemuksia :) voimii ja jaksamisii miljoona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo muistan sen tunteen kuinka piinaavaa se odottaminen oli..:D Mutta kyllä se sieltä tulee!! Kiitos paljon!

   Poista
 11. Mitä laitoit maa-vaihtoehdoiks kun hait vaihtariks?
  1.USA
  2.Australia
  3. ??

  VastaaPoista