torstai 22. marraskuuta 2012

I say go blue!


Moi again,

tää postaus on omistettu oikeestaa vaa yhelle päivälle ja sen tapahtumille, jossa siis kerron mihin pääsin viimeviikon lauantaina. Eli siis mun vaihtarikaverin host isä, Ben, omistaa kausiliput University of Michiganin jalkkispeleihin, ja se yllätti mut ottamalla mut mukaan lauantain peliin!! Niimpä aamulla kiskoin sinistä ja keltasta päälleni ja hyppäisin autoon seittemältä aamulla.  

College football on täälä se isoin urheilu, isompi kun mikään aikuisten liiga tai muu urheilulaji. Sen takia ne stadionit on aivan jotain käsittämättömän isoja, ja mikä ihmeellisintä, melkein kaikki penkit on aina täynnä. Tää stadioni mikä niillä on, on koko USAN SUURIN stadion, ja minä, tyttö kauhavalta pääsin todistamaan sitä kun 113 016 ihmistä hinas takapuolensa sinä päivänä kattomaan kuinka pestiin Iowa 42-17. Tuola katsomossa oli siis enemmä ihmisii ku vaikka Lahdessa asukkaita yhteensä...Big thing.

Ennen peliä kierreltiin kampus alueella jossa näin opiskelijoiden asunnot ja luokkarakennukset, oli ihan niinku Tylypahakssa (......) VARSINKI NIIDEN KIRJASTOT. Suoraan niinku elokuvasta. Sit kun jatkettiin kävelyä kampukselta kohti stadionia, katujen molemmilla puolilla oli opiskelijoiden ”vapaa-ajan vietto asuntoja”. Asunnot oli täynnä opiskelijoita, porukkaa oli tuvat täynnä ja vielä enemmän oli ulkopuolella. Musiikki huusi täysiä jokasen talon pihalla, ja nuoret juhli sielä niinku viimestä päivää vaikka kello oli vasta 11 aamupäivällä.. Punasia kuppeja (tässä tilanteessa tietty sinisiä) oli levällään ympäri ämpäri ja kaikilla oli nii hauskaa.. Tuossa vaiheessa tuli mieleen että mitä jos kävisin yliopistoni täälä...:D 

FANITAVARAA!!

Tää M-kirjain on kampuksen kirjaston eessä, ja kaikki oppilaat ja vanhemmat uskoo, että jos sen päälle astuu ennen ensimmäistä koetta yliopistossa, varmasti reputtaa koko kokeen. Niimpä siis kaikki kiertää tän kirjaimen kaukaa, jopa lapsiperheet....
Tylypahkassa kävin


Sääntö oli että enää ei saa rakentaa ylöspäin, joten nää sit meni alaspäin ja rakens luokkahuoneita maanalle:)Siel ne pitää etkoja..
                                          

Kaduilla kun käveli niin JOKAISELLA ihmisellä oli jotain keltaista ja jotain sinistä päällä. Suomessa kun menee jotain jääkiekkopeliä kattomaan niin osa panostaa ja vetää lempipelaajan paidan päälleen tai ehkä laittaa joukkueen huivin kaulaan, mutta täälä kaikki tekee niin, joka on jotenki hieno ilmiö.

Peli alko sillä että valtavan suuri kampuksen Marching band alotti soittaan ja tekeen niiden mahtavia muodostelmia sinne kentälle. Oikeasti en ikinä oo ollu mikää koulubändien fani, mutta tämä oli ihan jotain eri tasoa. Kaikki tiesi just kuinka pitää soittaa, mihin kävellä ja miten. Huutosakki ja cheerleederit juoksi kentälle ja tässä vaiheessa tuntu että katon elokuvaa tai jotain..:D So awsome.


Siinä vähä muodostelmii kentällä


Jotai erilaista..Stadionilla tavattiin Benin nuorin poika, joka just on alottanu opintonsa Michigan Universityssä. Se sit otti meidät mukaansa ja sensijaan että oltais istuttu normaaleilla paikoilla, se salakuljetti meidät student sectionii huutaan ja kattoo pelii.
Jokaisella stadionilla on aina oma alueensa ja tietyt istuimet varattu kampuksen oppilalle, ja sielä se tunnelma on oikeasti katossa koko pelin ajan. Kaikki hurraa, kaikki osaa yhteiset huudot ja tanssit sun muut mitä sielä isossa väkijoukossa kaikki sitten yrittää tehä.

Aina ku tuli Touchdown nii ihmisii heiteltii ilmaa tuol katsomossa:D


 Pelin jälkeen isoa kokemusta rikkaampana oli hyvä mennä syömään ja kotiin nukkuun:)

Thanksgiving postaus tulossa seuraavaksi, SEE YA!
-Susa
16 kommenttia:

 1. Mahtava pelireissu ! Pikkasen toisenlaista fanitusta kun täällä Suomessa. Hieno kokemus varmaan. Go Blues ! T:22

  VastaaPoista
 2. En tiedä miksei mun kommentti ole tullut, joten katsotaan jos nyt onnistuisi :DD
  Eli siis oisko mahdollista saada joskus videopostaus?:) Tai myday-videoo? Itekkin oon miettinyt jos parin vuoden päästä yrittäis päästä Amerikkaan vaihtoon, Rotareiden kautta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voin semmosen vääntää tässä lähiaikoina, hyvä idea, kiitos:) Toivottavasti sun vaihtarihaaveet toteutuu kans!

   Poista
 3. Mitä maavaihtoehtoja sulla oli kun hait? Ite sain kans kuulla et mut on hyväksytty rotareiden kautta ens lukuvuoseks vaihtoon, ja Usa on ykkösvaihtoehtona :) Jään seuraileen blogias :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi paljon onnea sulle!!!:) Öö mulla oli ykkösenä tää USA, kakkosena Australia ja kolmantena Kanada. Ajattelin että hakisin ykkös vaihtoehtona Australiaan, mutta sinne kun niitä paikkoja on niin vähän aina joka vuosi niin varmempana vaihtoehtona nostin sit USAn ykköseksi. Enkä oo katunut koska sinne pääsin:)

   Poista
 4. voisitko tehä postauksen vaikka minkälaisia eroja on suomalaisten ja amerikkalaisten ihmisten käyttäytymisessä,pukeutumisessä ja tyylistä ja muista tommosista ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voin, niitä kun löytyy niin paljon..:D Laitan toiveen korvan taa, ja toteutan sen joskus lähitulevaisuudessa:)

   Poista
 5. moi! oon lahdössä rotaryn kautta ens syksynä vaihtoon ja ajattelin että saattaisit tietää, vaatiiko usa tuberkuloositestin ja/tai papilloomavirusrokotteen? tai muita rokotteita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kylla anteeks osaa vastata..:( mulla kun ei oo mitaan muistikuvaa noista rokotteista :D

   Poista
 6. Mä oon aina haaveillut vaihtarivuodesta Australiassa,mutta jollain tavalla pelottaa että pärjäänkö siellä.Kun oon tätä sun blogia lukenut,niin oon päättänyt että mä haluan lähteä,koska tämä on kuitenkin sellainen tilaisuus joka kannattaa käyttää.Tällä hetkellä oon vielä pieni kasiluokkalainen,ja mulla on kuitenkin pari vuotta aikaa ajatella asiaa tarkemmin.Haluaisin kysyä että kuljetko siellä sanakirja kädessä,vai osaatko puhua sujuvasti? Ja haluasin vielä oppia englantia sen verran että kielitaitoni olisi sillä tasolla että luottaisin itseeni paremmin,englantini on aina ollut siinä 8-9 paikkeilla koulussa,mutta silti tuntuu siltä etten osaisi oikein sujuvasti puhua.Onko mitään keinoja joilla olet itse nostanut kielitaitoasi,tai miten olet englanninkielen edes oppinut ?

  Kiitoksia paljon jos vastaat!! // Reetta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu etta paatat lahtea, ja viela etta nyt jo mietit vaihto vuotta!! Mina en ole sanakirjaa tarvinnyt, hienosti on kommunikointi alusta lahtien onnistunut englanniksi perheen ja kavereiden kanssa, aluksi tottakai tarvin paljon kasi eleita ja selvittelya jos en loytanyt sopivia sanoja, mutta nut jo englanti sujuu ihan vaivatta! Mun kielitaito on tullut sielta koulun penkilta, lisaksi olin englannin kielisessa leikkikoulussa kun olun junnu. Sitten oon asunut puoli vuotta perheeni kanssa Jordaniassa kun olin nuori, ja siella kavin englannin kielista koulua joka pakotti mut oppimaan kielta. Se on ehka se paras pohja minka oon englannin kielelleni saanut! myos enne vaihtovuotta aloin lukea kirjoja englanniksi, se kehittaa kielitaitoa vaikka aikaa vaatiikin. Jos tuli joku sana vastaan mita en ymmartanyt niin sitten vaan sanakirja kateen:) Kans jos elokuvia tykkaat katsoa niin niista vain tekstit pois, se on kans hyva keino:) Toivottavasti oli jotain hyotya naista vinkesita!! :)

   Poista
 7. Muuten kun täytit hakupaperit,niin peruutitko ne haut joita et sitten valinnut?
  Ja hyväksyttiinkö sut kaikissa USA:an? Meinaan että jos itse sitten joskus haen myös ja laitan 1.Australia 2.USA Ja sitten mut hyväksyttäisiin USA:an vaikka en sinne haluaisi,niin mitä tekisin ?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylla kaikissa mut hyvaksyttiin jenkkeihin, koska sen laitoin niissa muissa papereissa ykkoseksi rotareita lukuunottamatta. Jos haet monen jarjeston kautta, ja ne kaikki laittaa sut USAan, vaikka sinne et haluaisi niin sitten ei muu auta kun perua se hakemus. Niita paikkoja ausseihin on todella vahan tarjolla, etta se on arpa pelia ketka sinne valitaan. Tietienkin jos yhdesta niista organisaatioista joiden kautta haet, jos yhdesta paaset ausseihin niin sitten vaan ilmotat muille jarjestoille ettet lahde niiden kautta! :)

   Poista
 8. voiko olla mahdollista, että näin sut tänään seinäjoella :o tai sitten joku on todella saman näköinen kun sä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti joo nait mut, olin sen viikon suomessa kaymassa hautajaisissa!

   Poista