tiistai 19. kesäkuuta 2012

Am I really going somewhere?Hellurei
 ja maailman parasta kesäloman alkua!
Koulu on nyt hoidettu kunnialla loppuun tältä lukuvuodelta, ja takasin siihen rakennukseen marssinkin vasta vuoden päästä..huhhuh! Yleensä koulun loppuminen on yhtä juhlaa, ja kaikki tietää sen tunteen kun todistukset jaetaan käteen ja sanotaan hyvää kesää! Noh, tänävuonna se koulun lopetus ei tuntunutkaan yhtä hyvältä kun yleensä :D Otin meiän koulusta videota vikana päivänä, että saan sit näyttää sielä jenkkilässä niille mistä tuun, ja kun niillä käytävillä kävelin vipaa kertaa niin MELKEIN ( ei ihan ) siinä tuli pari kyyneltä vuodatettuu kun oikeasti tajusin, että this is it. Koville otti myös se kun näki oman luokan vipaa kertaa kasassa, ihmiset joiden kanssa en saa (pelleillä) käydä ensvuotta yhessä. Haikeeta joo I know, mutta ei ne ihmiset täältä vuodessa mihinkään katoa, ja uskon että mun vaiharivuosi on paras päätökseni mitä oon ikinä tehnyt, enkä varmasti kadu sitä!


Host perheen kanssa ollaan viestitelty aika ahkerasti, sain kuvia mun tulevasta huoneesta, ja muutenkin niiden talosta, tykkään!! En jaksa millään odottaa elokuuta... Mun lähtöpäivä on 6.8 jolloin me kaikki USAn ja Kanadan vaihtarit lennetään New Yorkiin, missä meillä on 3 päivän semmonen "soft landing camp", orientaatio mikä lie. Käydään kattelemassa kaikkia nähtävyyksiä, shoppaillaan, ja sitten pidetään viimehetken luentoja vuotta varten. Sounds good right?!

Meidän hotelli missä majoitutaan se kolme päivää on ihan tossa Empire State Buildingin vieressä


Yhtenä päivänä päästään Broadwaylle katsoon Lion King musikaali


Sieltä USA:sta saapu n.kuukausi sitten mun paperit, ja ennen niiden saapumista en siis voinut tehdä mitään mun viisumin saamisen eteen.
Tää viisumijuttu menee siis niin, että netissä pitää täytellä hakemukset ja varata aika Helsingin USAn suurlähetystöön, jossa sitten mua haastatellaan joku 5min. Multa voidaan kysyä kymmenen kysymystä tai yksi, riippuu haastattelijasta, ja ne kysymykset voi olla ihan millasia vaan maan ja taivaan väliltä.
Esimerkiksi jos ne kysyy että: "Oletko koskaan rikkonut vakavasti lakia" tjsp. ja jos naurat tai hymyilet kysymykselle niin voi viisumi jäädä saamatta!
 NO nyt oon sitten tässä kolme päivää tapellut tuon suurlähetystön sivujen kanssa, kun täytettäviä sivuja on ainakin miljoona ja sitten vielä se ajanvaraus sivu! Sanakirja ja Google- kääntäjä auttoivat taas kyllä huomattavan paljon, mutta toivottavasti en niitä tarvi tämän vaihtarivuoden jälkeen! 
Järki lähti sivustoon, tietokoneeseen ja internettiin noin 23435677964539483295 kertaa, MUTTA jotenkin ihmeen kaupalla selviydyin haasteesta ja sain varattua haastatteluajan konsulaattiin <3 


Nyt sitten pitäis ruveta keksimään tuliaisia hostperheille! Marimekkoa, Iittalaa ja Kalevalaa oon varmasti viemässä, samoin kun kaikkea muumeihin liittyvää Angry Birdsiä unohtamatta, mutta olisko teillä jotain ideoita mitä hosteille kannattais viedä tai mitä te aiotte viedä? :) Avoin kaikille ideoille!!

Tällästä tälläkertaa, toivottavasti jo suurinosa vaihtareista on saanut perheensä tietoon tai edes jotain infoa:)
Remember to enjoy the Finland's summer!!-Susa2 kommenttia:

  1. Ihana blogi! Sait lukijan. Itse menen ausseihin tammikuussa. Jos haluat käy kurkkaamassa mun ei vielä niin vaihtoblogia www.emmamay-22.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitti paljon ja käyn heti tsekkaamassa sun blogin!

    VastaaPoista